Vacature | R&D Mechanical Engineer | Space XYZ

Bij Space XYZ zijn we op zoek naar een R&D Mechanical Engineer die onze missie komt ondersteunen: het omzetten van metaalafval in hoogwaardige grondstoffen voor metaalprintprocessen. Is deze functie jou op het lijf geschreven? Lees dan snel verder!

Wij (Space XYZ) zijn op zoek naar een R&D Mechanical Engineer om ons team te vergroten en versterken. We zijn een innovatieve start-up, gevestigd op Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Met een missie om de kloof te dichten tussen afvalproducten en grondstoffen, ontwikkelen we apparatuur die het mogelijk maakt om metaalafval op kleine schaal te transformeren tot hoogwaardige grondstoffen voor metaalprintprocessen. Dit initiatief maakt van restmetaal een waardevolle bron voor nieuwe producten, waardoor bedrijven zelfvoorzienend kunnen worden in hun metaalbehoefte. De technologie (gas atomisatie) voor het vervaardigen van metaal poeders wordt ontwikkeld door Space XYZ in samenwerking met TU Eindhoven en TU Delft. Deze ontwikkeling maakt deel uit van het groeifonds ‘Groeien met groen staal’. De equipment wordt door Space XYZ zelfstandig ontwikkeld.

De ‘Powder on demand module’ zal ontwikkeld, gebouwd en verkocht gaan worden door Space XYZ. Het is nog een klein bedrijf met een dynamische werkomgeving op een high tech locatie echter met de wetenschap dat deze ondersteund wordt door Royal Kaak.

Functieomschrijving

De eerste jaren zullen de werkzaamheden bestaan uit het ontwikkelen, prototypen en testen van nieuwe concepten. Hierbij zijn vindingrijkheid en de juiste drive belangrijke aspecten. Er zal veel worden samengewerkt met andere bedrijven en universiteiten. Dit maakt het werk uitdagend, maar je krijgt hiermee de kans om een significante bijdrage te leveren aan de groei van ons bedrijf en het creëren van (echt) duurzame technologieën.

Wat vragen we van jou?

  • Je hebt een afgeronde HBO-, of WO-diploma in de richting van werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
  • Je bent ondernemend, pragmatisch, innovatief en communicatief sterk;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Je bent bereid om te reizen tussen Eindhoven en Terborg;
  • Je hebt kennis van machine bouw, construeren, thermodynamica, materiaalkunde en FEM;
  • Ervaring met het ontwikkelen van nieuwe machines is een pré.

Wat bieden wij    

Wij bieden je een plek bij een innovatieve startup, waar je de ruimte krijgt om jezelf én de organisatie te ontwikkelen. Daarnaast bieden wij je een goede beloning en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder: 27 vakantie dagen, 13 ADV dagen, flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden en een goede pensioenvoorziening (PME).

Over ons

Space XYZ, opgericht 6 jaar geleden en nauw verbonden met machinefabriek Royal Kaak, biedt een dynamische werkomgeving in een high-tech setting. Het bedrijf is momenteel op zoek naar professionals die gepassioneerd zijn over het ontwikkelen van nieuwe technologieën, het bouwen van prototypes, procesoptimalisatie en het uitvoeren van producttests. De ‘Powder on Demand Module’, zal intern ontwikkeld, gebouwd en op de markt gebracht worden door Space XYZ. Meer informatie is te vinden op de website https://www.space-xyz.com/.

Ben je enthousiast geworden?

Ben jij de R&D Mechanical Engineer die wij zoeken en heb je interesse in de vacature? We nodigen jou graag uit voor een kennismakingsgesprek. Stuur jouw CV en motivatiebrief naar jobs.terborg@kaak.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling HR via telefoonnummer 0315 339 111.

Download onze technische brochure
Jaap Bulsink
Kan ik je helpen?