BIC-bewoner K3D wint TCT Industrial Product Application Award 2019

K3D, een hightechbedrijf dat Printing Technology Centers aanbiedt, heeft de TCT Industrial Product Application Award 2019 heeft gewonnen met zijn 3D geprinte deegmes. “Dit toont duidelijk aan hoeveel industrieën, naast de bekende luchtvaart- en autotoepassingen, kunnen profiteren van onze industriële additive manufacturing technologie”, zegt Daan Kersten, CEO van Additive Industries, de leverancier van K3D’s metal 3D printers. K3D-AddFab heeft zich onlangs op Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven gevestigd.

De jury van de TCT Awards prees het industriële robot deegsnijmes van K3D. “Het is herontworpen voor poederbedfusie, wat heeft geleid tot een groot aantal voordelen, waaronder een vermindering van het aantal onderdelen 20 tot 1 en een gewichtsreductie van 90%. Unieke verbeteringen op het gebied van Additive Manufacturing zijn onder andere poreuze structuren voor een betere reiniging en een ingebouwd lager, bladveer en schroefdraad. Dit leidde tot meer snedes per uur, waardoor er geen 8 maar nog slechts 6 robots nodig waren en €120.000 werd bespaard.”

De derde jaarlijkse TCT Awards-uitreiking vond afgelopen woensdag plaats in het National Conference Centre in Birmingham. Leiders uit de sector vierden de vernieuwers, technologieën en medewerkers achter de beste voorbeelden van Additive Manufacturing, 3D Printing, Design en Engineering. Er waren bezoekers en (kandidaat-)winnaars van over de hele wereld.

TCT over de categorie waarin de K3D de eerste prijs won: “Industriële producten werken achter de schermen om onze industrieën aan het werk te houden. Of het nu gaat om fabrieksautomatiseringsapparatuur, landbouwwerktuigen of material handling machines, er is weinig dat niet langs een industrieel ontwerper gaat. 3D-technologieën worden in deze sector steeds meer gebruikt om unieke ontwikkelingen te stimuleren.”

Download onze technische brochure
Jaap Bulsink
Kan ik je helpen?